2008, 2010, 2011, 2013 og 2015

De år deltog Michael i Nijmegen marchen i Holland.

2015

Det blev desværre en march uden Eileens deltagelse. Foden kunne ikke holde under træningen.

Men træningen fortsatte for Michael som fik sat farten op til et tempo som passede godt til rytmen og trittet. Det betød at de fire dage i Holland på hver 40 km, blev gennemført i et forholdsvis hurtlige tempo.

Gennemsnitsfarten på de fire dage bliv på 6,2 kilometer i timen. Et tempo som betød at Michael kom i mål inden tidtjekningen to af dagene var åbnet. På sidste dagen (se billedet) kommer

Michael ind blande de ca. 35 første deltagere ud af de godt ca. 40.000 som startede fredag morgen. En helt vild oplevelse og et af de største ego oplevelser i Michaels liv.

Med gennemførelsen af Nijmegen marchen 2015, kom Michael op på 4 gennemføre marcher.

2013

Forud for marchen i 2013 var der tilbagelagt 788 km træning. 

Det blev til rigtig mange ture med udgangspunkt fra bopælen i Holte. Michael og Eileen havde fået Jack Pedersen med på holdet, Med Helle Kastrupsen som backup i Holland. I Nijmegen var der som altid feststemning lørdag og søndag inden marchen startede tirsdag morgen.

Et par dage som blev brugt på hygge og fadøl. Tirsdag morgen gik det løs. Foråde ventede 4×40 km på 4 dage. Eller med andre ord, 4xmarthon på 4 dage. Det er hårdt og det blev igen hårdt. Men alle 3 kom sikkert i mål fredag eftermiddag.

Stor tak til Eileen og Jack for en stor oplevelse på de danske og hollandske veje. Eileen og Michael er klar igen i 2015. Deltagelsen skal bruges som optagt til Nijmegen marchens jubilæum i 2016, hvor de også deltager.

2011

Efter 4 dage og 160 km. kommer Eileen og jeg i mål, godt trætte og meget stolte over at have gennemført “Nijmegen Marchen”.

Forud for den store oplevelse i Holland er et stramt og ganske krævende træningsprogram blevet gennemført. For sandheden er at uden træning er det næsten umuligt at komme de 4 dage i gennem.

Selve marchen er en kæmpe oplevelse. Nijmegen er en stor fest før og under marchdagene. Fra start til mål har tilskuere taget opstilling langs hele ruten. Det er med til at gøre dagene lidt lettere.
Særligt sidste dag, fredag, går det hele amok. De sidste 15/20 km. er en stor rus af tilskuere som klapper og hepper. Deler bloster ud og sætter en stemning som får selv de mest ømme fødder til at føles som nye.

2010

Sammen med deltagere fra Den Kongelige Livgarde og Hjemmeværnets “Øglehold”, deltog Michael som holdets ene cykelordonans sammen med Christian Kjeldberg i 2010. Michael deltog på Livgarden hold.
Det var en fantastisk oplevelse at bo sammen med 6500 soldater fra hele verden, i den militærlejer som hvert år bliver opført til andledningen.
Opgaven som ordonanser var meget klar. Ordonanserne skulle sikre at deltagerne kom bedst muligt gennem de 4×40 km. Opgaven bestod blandt andet i at opbygge restepladser 3 forskellige steder på dagens rute. Efter endt marchdag, sikre at alle fødder var i forsvarlig stand til næste dags march.
Transporten på ruten forgik på cykel, derved meget naturligt navnet, cykelordonans.
Holdet var sammensat af 13 deltagere fra Den Kongelige Livgarde og 18 deltagere fra et Hjemmeværnshold som kaldes Øglerne. Øgleholdet har deltaget de sidst 18 år, så holdet har en rimelig god grundviden om opgaven. Det fremgik også tydeligt af resultatet. Alle gennemførte de 4 dages march.

2008

50 km. om dagen i 4 dage er langt, rigtig langt. Derfor krævede det også mere end 700 km. træning inden afrejsen da Michael første gang deltog i Nijmegen marchen i 2008.

Sammen med Martin Witt og Henrik Kongsted fra Gardernetværk, gennemførte Michael de 4 dage med et meget tilfredsstildende resultat.
Dog stod det klart at distancen på 50 km. ikke skulle gentages. Derfor venter Michael til 2011 inden distancen på 40 km. pr. dag skal gennemføres. Der er nemlig en aldersgrænse som bestemmer distancen. Under 50 år går de mandlige deltagere 50 km., mellem 50 og 60 år. går de mandlige deltagere 40 km. Over 60 år er afstanden 30 km. pr. dag. Damerne slipper lidt billigere.
Læs mere om Nijmegen Marchen her: Vierdaages Nijmegenmarchen